Om oss

Vi er et par, litt over middagshøyden, som driver et lite oppdrett av Welsh Corgi Pembroke og i tillegg har vi nå anskaffet oss en Cardigan også. Vi heter Inger-Lise og Tormod Rokstad og bor på Setskog i Akershus fylke. Vi traff hverandre i 1999 og giftet oss i 2001.

Det hele startet da jeg, Inger-Lise, var ung. Jeg ble kjent med en corgi i 1971 / 72 og falt pladask for rasen og satte i gang leting etter en corgivalp. Først i 1974 fant jeg en valp som ble min første corgi, en tricolor tispe med navnet Black Beauty.

  

Familien ble fort utvidet og til slutt bestod den av 9 corgier. I tillegg til corgier, så har familien også bestått av Siberian Husky, Flatcoated Retriever og noen andre hunder.

Jeg søkte om kennelnavn høsten 1976 og det ble godkjent tidlig i 1977. Jeg slukte alt lesestoff jeg kom over vedrørende avl og i 1977 ble det første kullet født. Mine foreldre fikk en hannvalp fra første kull og en tispevalp fra kull to. De reiste rundt i Norden med hundene og ble kennelens ansikt utad da jeg hadde fått to barn med sykdom som gjorde det vanskelig å reise rundt på utstillinger.

Int. og Nord. Ch. Magpie’s Ajax                         Nord. Ch. Magpie’s Binta
 

Min far, John Egge, ble etterhvert medeier og var det fram til sin død i 1984. Da overtok min mor som medeier, men hun har nå gitt seg pga. alder. Nå har min mann, Tormod, kommet inn som medeier. Vi kjøpte Luna sammen i 2011 etter å ha vært uten hund i noen år.